پاسخ به پرسش های مهم پیرامون ایدز!!!
 
یه وبلاگ باحال
 
 

پاسخ به پرسشهاي مهم پيرامون ايدز


مقدمه

بيماريهاي مقاربتي از بيماريهاي خيلي شايع در جهان هستند. اين بيماريها خيلي شايع در جهان هستند. اين بماريها بطور عمده در نتيجه تماس جنسي با فرد آلوده و يا از طريق مادر آلوده به كودك منتقل مي شوند، ولي ممكن است استفاده از سرنگ و سوزن مشترك در معتادان تزريقي نيز سبب ابتلا به اين بيماريها گردد.

بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهاني بيشتر از 330 ميليون مورد جديد بيماريهاي مقاربتي قابل درمان از جمله سوزاك و سيفيليس سالانه در دنيا بروز مي نمايد و در واقعه روزانه شاهد بروز حدود يك ميليون مورد جديد از بيماريهاي مقاربتي در جهان هستيم.

طبق گزارش منابع معتبر جهاني، بيماريهاي آميزشي در دنيا رو به افزايش است و نظر به مسري بودن اين بيماريها و عوارض ناشي از عدم درمان و پيشگيري آن، كنترل بيماريهاي آميزشي ضروري مي باشد.

چون بيماريهاي منتقله از راه تماس جنسي موضوع حساسي است و صحبت كردن آشكار در مورد آنها، در كشورهاي مختلف از جمله ايران آسان نيست و سبب بدنامي مي شود، بيماران يا بموقع براي درمان مراجعه نمي كنند و يا براي درمان به درمانگران سنتي مراجعه ميكنند. لذا بخوبي معالجه نمي شوند و سبب انتقال و گسترش بيماري مي شوند.

در صورت بي توجهي و عدم درمان بموقع اين بيماريها، ممكن است عوارض جدي مانند نازايي، حاملگي خارج از رحم، سرطان گردن رحم، خونريزي شديد و پارگي لوله هاي رحمي پيش آيد كه منجر به مرگ هم مي شود. در دو سوم يا بيشتر زنان باردار مبتلا به سيفيليس اوليه عفونت از طريق جفت به جنين سرايت مي كند. عواقب بيماريهاي آميزشي فقط به خود بيماران محدود نمي شود. اگر زنان باردار مبتلا به بيماريهاي آميزشي شوند، ممكن است پي آمدهايي نظير، سقط خودبخود، تولد زودرس، مرده زايي، مرگ داخل رحم، تولد با وزن پايين و عفونت چشمها و ريه ها در جنين و نوزاد ايجاد شود.

ابتلا به بيماريهاي آميزشي، خطر آلودگي به ويروس ايدز را افزايش مي دهد و موجب بروز بيماري ايدز و مرگ بيماران مي شود
آلودگي به ويروس ايدز و بيماري ايدز چيست؟

بيماري ايدز مرحله نهايي آلودگي به ويروس ايدز است و ممكن است بين 10تا 17سال پس از آلودگي با ويروس ايدز اتفاق افتد. افراد آلوده به ويروس ايدز سالها بدون داشتن علامت زندگي مي كنند و آلودگي را منتقل مي نمايند. بيماران حدود 3 ـ 5/2 سال پس از تشخيص بيماري ايدز مي ميرند.
چگونه انسان به ويروس ايدز آلوده مي شود؟

ويروس ايدز از طريق مني، ترشحات مهبلي در زنان، تماس جنسي بدون استفاده بوسيله كاندوم، خون و فرآورده – هاي خوني آلوده، تزريق سوزن آلوده اشتراكي و مادر آلوده، به نوزادش قبل از تولد، هنگام تولد و بلافاصله بعد از زايمان انتقال مي يابد.
آيا تماسهاي عادي و معمولي باعث انتقال آلودگي مي شود؟

خير. ويروس ايدز از طريق تماسهاي معمولي و عادي مانند دست دادن، بغل گرفتن، بوسيدن صورت، غذا خوردن از يك ظرف مشترك، مسافرت در يك اتوبوس، استفاده از استخر شناي عمومي و توالت عمومي منتقل نمي گردد.

آيا ويروس ايدز از راههاي تنفسي، گوارشي و يا از طريق تماسهاي معمولي خانوادگي و يا در محيط كار، مدرسه و اردوگاههاي جمعي كاري و يا تفريحي منتقل مي شود؟

خير.
چگونه مي شود از آلودگي به ويروس ايدز از طريق تماس جنسي جلوگيري نمود؟

پرهيز از انحراف جنسي، پاي بندي به اصول زندگي زناشويي، داشتن يك شريك جنسي (همسر) و استفاده از كاندوم از انتقال عفونت جلوگيري مي كنند.
آيا ابتلا به بيماري آميزشي مانند سوزاك و سيفليس، آلودگي به ويروس ايدز را تسهيل مي كند؟

بله. تمام بيماريهاي مقاربتي سبب افزايش خطر آلودگي به ويروس ايدز مي شوند.
آيا آلودگي به ويروس ايدز از طريق شير مادر آلوده امكان دارد؟

بله. ويروس ايدز در شير مادر وجود دارد و مي تواند از اين طريق كودك را آلوده نمايد.
آيا آلودگي از طريق خون و فرآورده هاي خوني امكان پذير است؟

بله. ويروس ايدز از راه خون و فرآورده هاي خوني آلوده منتقل مي شود. چون امروزه نمونه هاي خون اهدايي مورد آزمايش قرار مي گيرند و خونهاي آلوده دور ريخته مي شوند، خطر سرايت از اين راه بين 3تا 5درصد است.
آيا تزريق موجب انتقال ويروس ايدز مي شود؟

بله. اگر سرنگ و سوزن آلوده باشند، استفاده اشتراكي از سرنگ و سرسوزنهاي آلوده در معتادان تزريقي يكي از راههاي انتقال آلودگي است. بايد به طور مطلق از تزريقات غير ضروري خودداري كرد و از سرنگ و سوزني كه مطمئن هستيم ضدعفوني شده است، يا يكبار مصرف استفاده كرد.
آيا خالكوبي و سوراخ كردن گوش موجب انتقال آلودگي مي شود؟

بله. خالكوبي و سوراخ نمودن گوش بوسيله سوزن و وسايل آلوده، سبب انتقال بيماري ايدز مي گردد.

آيا تاكنون واكسني عليه بيماري ايدز ساخته شده است؟

متاسفانه خير، ولي تحقيقات براي ساختن واكسن ادامه دارد. در يك مورد كه خبر آن نيز در بخش واكسيناسيون همين سايت درج شده به نتايج قابل ملاحطه اي دست ياقته اند

آيا آلودگي و بيماري ايدز درمان دارد؟

متاسفانه درمان موثري ندارد. استفاده از داروهاي موجود فقط كمي طول عمر را زياد مي كند و مرگ را به تعويق مي اندازد. اين داروها فوق العاده گران بوده، عوارضي سخت و جدي دارند.

ويروس ايدز از كجا آمده است؟

مشخص نيست. از هر كجا كه آمده باشد فرقي نمي كند. مهم اين است كه بايد سعي شود آلودگي رخ ندهد. ويروس در همه كشورها وجود دارد.

ويروس ايدز اولين بار در كدام كشور پيدا شد؟

اولين بار در سال 1981 ميلادي در بين هم جنس بازان در آمريكا پيدا شد. شواهدي وجود دارد كه قبل از اين تاريخ هم، بيماري ايدز در چند منطقه جهان وجود داشته است.

آيا خطر آلودگي و ابتلا در زن و مرد مساوي است؟

زنان در معرض خطر بيشتري قرار دارند.

آيا كودكان هم ايدز مي گيرند؟

بله، در كودكان آلوده زودتر از بالغين علائم بيماري ايدز ايجاد مي شود و مرگ و مير آنها نيز زياد است.

آيا كار كردن با كسي كه آلوده به ويروس ايدز است اشكال دارد؟

خير، همكاران آلوده خطري براي ديگران در محيط كار ندارند.

چرا در محيط كار، بيماران از همكاران آلوده به ما منتقل نمي شود؟

زيرا آلودگي از طريق خون و ترشحات جنسي اتفاق مي افتد و در محيط كار تماسي با خون و ترشحات جنسي وجود ندارد.

آيا تماس نزديك و دائم روزانه در محيط كار با همكاران آلوده، سبب انتقال آلودگي مي گردد؟

خير، خطري ندارد. استفاده از تلفن مشترك و كاركردن در كنار هم در محيط كار و حتي استفاده از يك ليوان و فنجان سبب انتقال آلودگي نمي شود.

آيا افراد آلوده اجازه كار ندارند؟

بله، تا زماني كه قدرت كار دارند و علامتي نشان نداده اند، مي توانند مانند سايرين كار كنند. آلودگي به ويروس ايدز مانعي براي كاركردن نيست. اگر هم علامتي نشان دادند بايد زير نظر پزشك قرار گيرند و در كنار ديگران بكار مشغول باشند.

آيا مسافران بطور اتفاقي در يك كشور خارجي آلوده مي شوند؟

خير، آلودگي از راه تماس جنسي با فرد آلوده اتفاق مي افتد. دست دادن، سرفه، عطسه، بودن در اتوبوس، مترو و استفاده از تلفن عمومي سبب آلودگي نمي شود.

آيا ويروس ايدز از طريق اقدامات پزشكي، دندانپزشكي، و آزمايشگاهي منتقل مي شود؟

بله، اگر پزشك و يا دندانپزشك آلوده باشند و رعايت احتياط را نكنند و يا اگر وسايل درماني آنها آلوده شده باشند و بدون رعايت ضدعفوني مورد استفاده قرار گيرند، آلودگي انتقال مي يابد. 


نظرات شما عزیزان:

Sherlock
ساعت13:32---11 فروردين 1392
سلام ... وبلاگ خوب با مطالب باحالی داری.... من هم یه وبلاگ دارم .... خوشحال می شم به من هم سری بزنی تا اگر دوست داشتی تبادل لینک کنیم ....

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید امید وارم که از مطالبی که براتون گذاشتم خوشتون بیاد لطفا بدون نظر خارج نشوید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مختلف و آدرس khosravi707m.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 12
بازدید ماه : 247
بازدید کل : 31324
تعداد مطالب : 30
تعداد نظرات : 9
تعداد آنلاین : 1